ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Ασφαλίτες έσυραν πολίτη για να μην πλησιάσει τον Τσίπρα


Η διαμαρτυρία έγινε στην Λευκάδα με αφορμή των σχεδιαζόμενων εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εγκαινίασε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας, ωστόσο από ότι φαίνεται δεν έλειψαν και τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό διαδηλωτής απομακρύνθηκε από το οπτικό και ακουστικό πεδίο του πρωθυπουργού με τη βία, καθώς ήταν έτοιμος να διαμαρτυρηθεί για τις προγραμματισμένες εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο.
Ετσι, μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις κάμερες να υποσχέθηκε 2.000 προσλήψεις τον χρόνο στην Υγεία, ωστόσο πίσω από αυτές οι πολίτες φαίνεται πως έδιναν μάχη προκειμένου να πλησιάσουν για του εκφράσουν τα παράπονά τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις που δημοσιεύει το mypreveza.gr, τα μέλη της είχαν σκοπό να διαμαρτυρηθούν κατά των σχεδιαζόμενων εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο, όπως προαναφέρθηκε.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, στις 10:30 το πρωί, μόλις έφτασε ο Μιχάλης Μαραγκάκης, εκπαιδευτικός και μέλος της Πρωτοβουλίας, στο Νοσοκομείο όπου περίμενε αλλά μέλη για να ανοίξουν το πανό της Πρωτοβουλίας το οποίο κρατούσε διπλωμένο μαζί του, τον σταμάτησε η ασφάλεια, του ζήτησε την ταυτότητα και τον πήγε αναγκαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση όπου κρατήθηκε για μια ώρα.
Εν συνεχεία ο καθηγητής συμμετείχε στην ποδηλατάδα όπως είχε προγραμματιστεί, και μετά το τέλος της δράσης, χωρίς να κρατάει κάποιο πανό έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου βρισκόταν και ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποιο μαγαζί.
Το έσυραν για αρκετά μέτρα
Ωστόσο, μόλις έγινε αντιληπτός από ανθρώπους της Ασφάλειας του ζητήθηκε να φύγει. Μετά την άρνηση του άρχισαν να τον σπρώχνουν και μόλις βάλανε τα χέρια τους στις μασχάλες του για να τον τραβήξουν, έκατσε στο έδαφος. Οι ασφαλίτες προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από τη πλατεία, σέρνοντας τον για αρκετά μέτρα. Εκείνος τους δήλωσε ότι παραβιάζουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και αφού τον άφησαν σηκώθηκε και φώναξε δυνατά ενάντια στις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή.
Το σχετικό βίντεο από το περιστατικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: