ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Ανατροπή στις εκλογές του δήμου Αθήνας «βλέπει» ξένη πρεσβεία - Τι δείχνει μυστική δημοσκόπηση


(Ανανέωση - Αρχικό κείμενο 18.37, 07/05): Αναταραχή στο επιτελείο του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ύστερα από τη διαρροή μέτρησης που έγινε για λογαριασμό πρεσβείας ισχυρής χώρας της Ε.Ε. στην οποία η νέα δημοσκοπική εικόνα που αποτυπώνει για το μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας είναι τελείως διαφορετική και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ορισμένες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί «άνετης πρωτιάς» του Κ.Μπακογιάννη και 4ης θέσης του Η.Κασιδιάρη.
Πιο αναλυτικά, η έρευνα της ξένης διπλωματικής αρχής που έγινε σε ασυνήθιστα, ομολογουμένως, μεγάλο δείγμα, περίπου 2000 ατόμων, εμφανίζει τον κ. Μπακογιάννη σταθερά πρώτο, αλλά με δυσκολία να ξεπεράσει το όριο του 32%-33% και τον Ηλία Κασιδιάρη διακριτά δεύτερο, να έχει ήδη κλειδώσει το εντυπωσιακό ποσοστό (16,12%) που είχε αποσπάσει στις αντίστοιχες εκλογές του 2014 και να οδεύει για ακόμη ψηλότερα.
Σύμφωνα με το Bankingnews.gr το κρίσιμο στοιχείο της μέτρησης που βεβαίως δεν προορίζεται για δημοσιοποίηση είναι ότι όπως και η πρωτιά του κ. Μπακογιάννη δεν αμφισβητείται, έτσι και η δεύτερη θέση του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής είναι παγιωμένη, καθώς η διαφορά του από τους άλλους υπόλοιπους διεκδικητές του χρίσματος είναι απόλυτα καθαρή, ξεπερνώντας το εύρος οποιουδήποτε στατιστικού σφάλματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: