ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε μπλέ! Συντριπτική νίκη της ΝΔ σε Περιφέρειες και Δήμους


Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων στις Περιφερειακές Εκλογές 2019 από την Singular Logic δίνει από νωρίς νίκη της ΝΔ σε 7 περιφέρειες.
Η εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic για τις Περιφέρειες
Περιφέρεια Αττικής: Γιώργος Πατούλης 66,2%
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης 56,4%
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονιας – Θράκης: Χρήστος Μέτιος 51,1%
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παναγιώτης Νίκας 52,7%
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός 51,4%
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα 59,1%
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης 51,1%
Η κάρτα με την εκτίμηση αποτελέσματος στις Περιφέρειες
Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic, οι έξι από τις 7 περιφέρειες έχουν κριθεί, εκτός από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Γαλάζια βάφτηκε σχεδόν όλη η Ελλάδα -Δείτε τον χάρτη
Ο χάρτης της Ελλάδος βάσει των αποτελεσμάτων στις περιφερειακές εκλογές έχει βαφτεί σχεδόν σε όλη την έκτασή του γαλάζιος, εκτός από την Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο.
Η εκτίμηση για τους Δήμους
Δήμος Αθηναίων: Κώστας Μπακογιάννης 65,2%
Δήμος Θεσσαλονίκης: Κωνσταντίνος Ζέρβας 66,8%
ΔήμοςΠατραίων: Κωνσταντίνος Πελετίδης 71,4%
Δήμος Ηρακλείου: Βασίλειος-Γεώργιος Λαμπρινός 51,3%
Δήμος Πειραιώς: Γιάννης Μώραλης 57,6%
Δήμος Λαρισαίων: Απόστολος Καλογιάννης 57,3%
Η κάρτα με την εκτίμηση αποτελέσματος για τους Δήμους
ΣΥΡΙΖΑ: Η μεγάλη μάχη είναι στις εθνικές εκλογές
Μετά τα πρώτα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν τα εξής: «Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014.
Στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά.
Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές».
Ανοησίες και γελοιότητες τα περί εκλογών το φθινόπωρο
«Ανοησίες και γελοιότητες» είναι η λακωνική απάντηση κύκλων του κυβερνώντος κόμματος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ενδεχόμενης μετάθεσης των εθνικών εκλογών για το φθινόπωρο.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει δηλώσει ότι μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη εκλογών.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε σήμερα ότι την άλλη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, θα μεταβεί ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ζητήσει διάλυση της Βουλής και προσφυγή σε εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: