ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Associated Press: Η ΝΔ πάει για μεγάλη εκλογική νίκη


Όλα τα διεθνή ΜΜΕ βλέπουν άνετη νίκη Μητσοτάκη με αυτοδυναμία

Εκτενές αφιέρωμα στις Ελληνικές εκλογές, τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ειδικές αναφορές στην «ταπεινή» προεκλογική του εκστρατεία, φιλοξενεί το Associated Press. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναμενόταν να κερδίσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο εξελέγει πρόεδρός της, το 2016, έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στις εθνικές και τις δημοτικές εκλογές καθώς επίσης και στις Ευρωεκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
«Έγινε αρχηγός της ΝΔ ανάμεσα σε μεγάλες και σημαντικές προσωπικότητες οι οποίοι τον θεωρούσαν «περίεργο» και «χωρίς μαχητικότητα»», προσθέτει. «Η οποιαδήποτε κριτική υποχώρησε καθώς οδήγησε το κόμμα σε διψήφιο αριθμό στις δημοσκοπήσεις του κοινού και σε νίκες στις Ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου», τονίζεται στο άρθρο – αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η αυτοπεποίθηση ανακτήθηκε μέσω εξαντλητικών ωραρίων με ομιλίες, επιλέγοντας μικρές αίθουσες συχνά σε περιοχές χαμηλών εισοδημάτων με στόχο να κατακτήσει τα «κυβερνητικά κάστρα» καθώς επίσης έπρεπε να νικήσει και την αντίληψη της οικογενειοκρατίας», τονίζει το AP.
«Θέλω να κάνω την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης στο AP και όπως επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, «η ευκολία του με τα αγγλικά αντικατοπτρίζει μια δεκαετία σπουδών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ».
Το Associated Press τονίζει την «άδικη» επίθεση που πολλές φορές δέχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την νεοφιλελεύθερη πολιτική του.
«Βαρέθηκα να μας συμπεριφέρονται σαν το κακό πρότυπο της κρίση», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης. «Μπορει να κάναμε πολλά λάθη αλλά το ίδιο έκαναν και οι δανειστές μας» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: