ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Απειλές πολέμου από την Αγκυρα: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση των S-400 λόγω ραγδαίων εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο


Λόγω ραγδαίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο οι τουρκικοί S-400 θα ενεργοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ προσθέτοντας πως αναμένεται “απόβαση” 60 Ρώσων ειδικών στην Αγκυρα!
Πιο αναλυτικά, αντίστροφα “μετρά” ο χρόνος έως τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε σχεδιάζεται να τεθούν σε λειτουργία οι S-400, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Haberturk.
Η τουρκική εφημρίδα τονίζει πως λόγω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, τελικά μεταφέρθηκαν από σήμερα και τμήματα των ραντάρ του ρωσικού συστήματος.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, κατά την πρώτη μεταφορά αναμενόταν να φτάσουν μόνο τμήματα των πυραύλων και της πλατφόρμας και μετά την εγκατάσταση του συστήματος θα έφταναν και τα ραντάρ.
Τελικά όμως μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ως αποτέλεσμα έντονων διπλωματικών επαφών τελικά έφτασαν και τα ραντάρ.
Όπως αναφέρεται ήδη στις 28 Ιουνίου έφτασε στην Τουρκία εννεαμελής ομάδα για την εγκατάσταση του ρωσικού συστήματος ενώ αναμένεται άλλη μια ομάδα 60 Ρώσων ειδικών.
Οι ίδιες πηγές λένε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες σε δύο πόλεις για την εγκατάσταση των S-400 και επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός είναι να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
Video of a Russian An-124-100 and an EMERCOM Il-76 delivering equipment for the S-400 regimental set to Murted Airbase outside Ankara. Looks like the TELs came on the second An-124-100. (h/t @aaronstein1 ) 8/https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=M--UifqrImc&app=desktop 


Δεν υπάρχουν σχόλια: