ΔΙΕΘΝΗ
[recent]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Nέο σοκ Τραμπ σε Πεκίνο: Δασμοί 10% σε κινεζικά προϊοντα αξίας 300 δισ. δολαρίων – «Βουτιά» στην Wall Street


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα θα επιβάλλει επιπλέον δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αφετηρία την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς οι συνομιλίες που στόχευσαν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων οικονομιών, συνεχίζονται.

«Οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν, την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν ένα μικρό επιπλέον δασμό 10% στα εναπομείναντα αγαθά και προϊόντα αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας. Αυτό δεν περιλαμβάνει τους ήδη επιβαλλόμενους δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκ. δολαρίων», διευκρίνισε ο Τραμπ με tweet του.
ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ WALL STREET
Το καθ’ όλα εντυπωσιακό είναι ότι οι αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου ήταν αρκετές ώστε να οδηγήσουν σε αρνητική στροφή τους δείκτες της Wall Street, σε πτώση του δολαρίου αλλά και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και το πετρέλαιο με το Brent να υποχωρεί άνω του 6% και το αμερικανικό αργό άνω του 7%.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διολίσθησε στο 1,89% δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016!

Δεν υπάρχουν σχόλια: