ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Τα πουλακια μου ταξιδακι.....Δαπάνη €14.562 για 5 ημέρες στη Νέα Υόρκη για Μενδώνη, Παναγιωταρέα και άλλους 2 συμβούλους (έγγραφα)


Ξεκίνησε σήμερα στη Νέα Υόρκη η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα με τη συμμετοχή 64 χωρών και πλήθους ηγετών, μεταξύ αυτών και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα..
υποστηρίξει την ελληνική πρόταση για τη λήψη μέτρων και τη δημιουργία μηχανισμών για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή, μια πρωτοβουλία της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών και του κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών.
Μέχρι εδώ καλά θα μου πείτε, αφού μια υποενότητα της κλιματικής αλλαγής είναι και οι επιπτώσεις της στα πολιτιστικά μνημεία, με την Ελλάδα να έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για το θέμα.
Κάπου εδώ όμως σταματά η λογική και ξεκινούν τα Ελληνικά παράδοξα. Δεν φτάνει ο πρωθυπουργός, δεν φτάνει η Ελληνική αποστολή και οι Έλληνες διπλωμάτες του ΥΠΕΞ, δεν φτάνουν οι προξενικές αρχές, δεν φτάνει ο Έλληνας καθηγητής Κων. Καρτάλης ο οποίος συνέταξε την πρόταση, αλλά όπως φαίνεται από το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το Documentonews.gr, στη Νέα Υόρκη βρίσκεται, από την περασμένη Τρίτη μάλιστα, και μια παρέα από τα παλιά: η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η γνωστή και ως «εκπρόσωπος τάφου» Άννα Τριανταφύλλου Παναγιωταρέα, ειδική Σύμβουλος της Υπουργού για θέματα επικοινωνίας και η Μαρία-Ξένη Γαρέζου, προϊσταμένη του Τμήματος Εθνικού Αρχείου Μνημείων και Αρχαιολογικού Κτηματολογίου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, η οποία ασκεί παράλληλα καθήκοντα, ως συνεργάτιδα, στο Γραφείο της υπουργού.
Οι κυρίες Μενδώνη και Παναγιωταρέα και ο κ. Καρτάλης θα λάβουν και ημερήσια αποζημίωση 100 € ενώ η κα. Γαρέζου 80 € (εδώ κάνει οικονομία το ΥΠΠΟ) εκτός βεβαίως των αεροπορικών εισιτηρίων μετάβασης-επιστροφής ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ, για την κ. Μενδώνη (business class!) και Γαρέζου (οικονομική θέση) και ενός αεροπορικού εισιτηρίου οικονομικής θέσης για τον κ. Καρτάλη μετάβασης-επιστροφής ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ.
Εδώ η κ.Παναγιωταρέα είναι οικονομική αφού το έγγραφο μας πληροφορεί ότι «θα μετακινηθεί και θα διανυκτερεύσει στη Νέα Υόρκη χωρίς επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου».
Από το ίδιο έγγραφο – έγκριση δαπάνης διαβάζουμε ότι εγκρίθηκε και η “Δαπάνη διανυκτερεύσεων για την κ. Μενδώνη και τους κ.κ. Γαρέζου και Καρτάλη”, ενώ αναφέρεται ακόμα ότι “στη Νέα Υόρκη ο νόμος δικαιολογεί έως και 100 € επιπλέον, από ότι σε άλλες πόλεις, για δαπάνη διανυκτέρευσης”.
Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: