ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

«Έλιωσαν οι πάγοι» στις σχέσεις Μητσοτάκη – Μυτιληναίου. Ο Πρωθυπουργός βάζει τη σφραγίδα του στη θεμελίωση του νέου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίου την Τετάρτη


Μετά από μια μακρά περίοδο «καταψύξεως», όλα δείχνουν ότι οι σχέσεις του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με το Βαγγέλη Μυτιληναίο, έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, εισέρχονται σε φάση αναθέρμανσης.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, την προσεχή Τετάρτη, θα σφραγίσει με την παρουσία του την τελετή θεμελίωσης του νέου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας του Ομίλου, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.
Το γεγονός έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, με δεδομένο ότι για μακρά χρονική περίοδο εθεωρείτο ότι ο Μυτιληναίος είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπτοντας τις παραδοσιακές σχέσεις που είχε η οικογένειά του με την ΝΔ. Μάλιστα, υπήρξαν παράγοντες των ΜΜΕ, αλλά και της πολιτικής ζωής, που υποστήριζαν -χωρίς όμως να προσκομίζουν αποδείξεις- ότι ο Όμιλος Μυτιληναίου χρηματοδοτούσε εμμέσως εφημερίδες φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δίδοντάς τους αφθονία διαφημίσεων. Οι εφημερίδες αυτές τηρούσαν εξαιρετικά εχθρική στάση προς τον Πρόεδρο της ΝΔ και την οικογένειά του, στοχοποιόντας τον ίδιο, την γυναίκα του και στενούς του συνεργάτες.
Ανεξάρτητα με το αν αληθεύουν αυτές οι φήμες, η πραγματικότητα είναι ότι οι όποιες παρεξηγήσεις, μικρές ή μεγάλες, μεταξύ των δύο πλευρών έχουν πλέον διαλυθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει με τη δική του παρουσία στην τελετή παρουσίασης να σηματοδοτήσει αυτή τη νέα περίοδο.
Για την ιστορία του πράγματος πρέπει να τονιστεί ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είχε στο παρελθόν παραδοσιακές σχέσεις με την οικογένεια Μυτιληναίου και μάλιστα ήταν ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος ως Πρωθυπουργός είχε δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Όμιλος Μυτιληναίου με ένα ορυχείο και με σχετικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Κόσσοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: