ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Το φιάσκο Αυγενάκη, είναι μια βόμβα στα θεμέλια της χώρας και της κυβέρνησης


Κινήσεις και τοποθετήσεις του πριν από τις εκλογές που δεν έγιναν γνωστές στους ελληνες φιλάθλους και πολίτες, μου έδωσαν το δικαίωμα να θεωρώ πως δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το ρόλο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Εξι μήνες μετά την τοποθέτηση του, απλά αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος. Δυστυχώς, αισθάνομαι δικαιωμένος είναι η σωστή έκφραση. Ο πολιτικός προϊστάμενος του ελληνικού αθλητισμού, κατάφερε να διχάσει τη χώρα ενώ παράλληλα προκάλεσε έναν άνευ προηγουμένου πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, που δέχεται βολές κατά ριπάς τόσο από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ όσο και απ΄ αυτούς του Ολυμπιακού.
Αυτό, μόνο ο Λευτέρης Αυγενάκης (την αποπομπή του από την κυβέρνηση ζητούν πλέον κορυφαία στελέχη της ΝΔ) μπορούσε να το πετύχει. Να διχάσει μια χώρα και να φέρει την κυβέρνηση σε τόσο δύσκολη θέση για ένα αστείο θέμα, όπως η σκευωρία του Ολυμπιακού σε βάρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Και ολ΄ αυτά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης λειτουργώντας ως εντολοδόχος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, εξέθεσε τον εαυτό του μα κυρίως την κυβέρνηση που προσπαθεί να διαχειριστεί μια κοινωνική κρίση, που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.
Οι χειρισμοί του –σε συνεργασία πάντα με τον Ολυμπιακό όπως αποδείχθηκε- έχουν αναγκάσει την ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας να συζητά για επιτροπές, δίκες, αποφάσεις, σκάνδαλα αλλά όχι για ποδόσφαιρο. Κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχει και τελικά τα κατάφερε.
Πάμε παρακάτω. Οι καταγγελίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα μέλη της ΕΕΑ, τον τρόπο διορισμού τους, τις σχέσεις τους με επιτελείς του Ολυμπιακού, τις κρυφές συναντήσεις και την εντελώς αστήρικτη νομικά εισήγηση τους, θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν έχει άλλο τρόπο ο ΠΑΟΚ να βρει το δίκιο του. Είναι απαίτηση και των φιλάθλων του Δικεφάλου, να απολογηθούν όσοι επιχειρήσαν να στιγματίσουν την ιστορία της ομάδας. Αυτή τη θέση θα εκφράσουν και στο συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 στην Καμάρα. Η αγανάκτηση για τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του ΠΑΟΚ, βγάζει τον κόσμο του στους δρόμους, όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Άλλο ένα… επίτευγμα του Αυγενάκη και της επιτροπής του.
Για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, η ουσιαστική αλλά και ηθική δικαίωση, είναι πλέον στην κορυφή της ατζέντας, μαζί με την ανάγκη να μείνει το αγωνιστικό τμήμα, προσηλωμένο στις υποχρεώσεις του. Οσο δύσκολο κι είναι αυτό.
Η ξεκάθαρη και αντρίκια θέση του Θόδωρου Ζαγοράκη, δυστυχώς δεν είχε μιμητές με εξαίρεση τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο. Τουλάχιστον  για την ώρα. Τιμώντας την σχέση του με τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης, δεν δίστασε από την πρώτη στιγμή να εκφράσει δημόσια άποψη, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις σε βάρος του Δικεφάλου. Το αποτέλεσμα ήταν να διαγραφεί από το κόμμα, με το οποίο κέρδισε μια θέση στην Ευρωβουλή.
Δεν ξέρω σε ποιον έκανε μεγαλύτερο κακό η διαγραφή του. Στον ίδιο ή στο κόμμα που έχασε μια προσωπικότητα με τεράστια αναγνώριση εντός κι εκτός συνόρων. Πόσες προσωπικότητες σαν τον Ζαγοράκη, διαθέτει αυτή η χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: