ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Το κράτος ιδιωτικοποιείται, η Νέα Δημοκρατία... κρατικοποιείται


Χωρίς κανέναν δισταγμό και χωρίς να νοιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν σε κανέναν, ο πρωθυπουργός, υπουργοί και συνολικά η κυβέρνηση εξαγγέλλουν συνεχώς ιδιωτικοποιήσεις.
Την παράδοση των επικουρικών συντάξεων στους ιδιώτες, των λειτουργικών μονάδων των νοσοκομείων που ήδη σχεδιάζεται, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την πώληση του υπολοίπου του ΟΤΕ και του αεροδρομίου των Σπάτων. Είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Όπως είχε πει σε πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης «πουλάμε τα πάντα».
Όπως αναφέρει το kontranews.gr ο Μητσοτάκης εκσυγχρονίζει το πελατειακό σύστημα ώστε να αντέξει σε βάθος χρόνου. Δίνει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους των ιδιωτικών κολλεγίων να διορίζονται στην εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, παρά τις αντιδράσεις.
Αλλάζει ο νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη του 2010, ώστε συνταξιούχοι του δημοσίου να διορίζονται φυσικά με ρουσφέτι σε θέσεις κρατικές και μετακλητών με υψηλές μάλιστα αμοιβές . Αρχικά προβλέπονταν ότι η σύνταξή τους δεν θα περικόπτεται αλλά μετά τις αντιδράσεις ο υπουργός δήλωσε ότι θα περικόπτεται το 30%. Το μέτρο είναι αντικοινωνικό γιατί το μείζον είναι να υπάρχουν θέσεις εργασίας πρώτα για τη νέα γενιά.
Είναι η ΝΔ που... κρατικοποιείται με γρήγορους ρυθμούς. Τέσσερα χρόνια έμεινε εκτός εξουσίας και επανακάμπτει σκληρότερη. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από ένα νέο κομματικό κράτος, αλλά από ένα κράτος δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: