ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Κοροναϊός: 425 νεκροί στην Κίνα - Στα 19.950 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Ο ιος έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες


Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε κατά 64 στους 414 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας σήμερα Τρίτη.

Ο νέος απολογισμός σημαίνει ότι το σύνολο των νεκρών στην Κίνα αυξάνεται σε τουλάχιστον 425. Καταγράφηκαν 2.345 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV στη Χουμπέι, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία αυξήθηκε σε 13.522, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

 Αυτό σημαίνει πως το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα είναι 19.950. Ο ιός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο σε αγορά τροφίμων όπου προσφέρονταν μεταξύ άλλων θηράματα στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι.

 Μέχρι σήμερα, ο 2019-nCoV έχει επιβεβαιωθεί πως έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες. Ένας θάνατος έχει αναφερθεί εκτός Κίνας. 

Επρόκειτο για αυτόν ενός κινέζου πολίτη στις Φιλιππίνες. Το υπουργείο Υγείας της Κίνας θα δημοσιοποιήσει εθνικό νεότερο απολογισμό αργότερα.

 Οι κινεζικές αρχές διαπιστώνουν «επείγουσα» ανάγκη για χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό ιματισμό και προστατευτικά γυαλιά για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: