ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Τρεις σεισμοί τα ξημερώματα σε Κρήτη και Πάτρα – 4,6 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος


Οι δύο δονήσεις σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή, μεταξύ Κρήτης και Κάσου
Σεισμική δόνηση 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:24 τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 392 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.
Σε διάστημα μικρότερο της μίας ώρας και συγκεκριμένα στις 05:11 ακολούθησε νέα ασθενής δόνηση στην περιοχή, μεγέθους 4,6 βαθμών.
Ο τρίτος σεισμός έγινε λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής, σε περιοχές της Αχαΐας. Με βάση την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της πόλης των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.
Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο ήταν 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Ακράτας, της Αχαΐας. Να σημειωθεί ότι ασθενής σεισμική δόνηση είχε καταγραφεί και χθες το βράδυ με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: