ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][bsummary]

ΑΤΤΙΚΗ/Αυτοδιοίκηση

[ΑΤΤΙΚΗ][bsummary]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΑ][bsummary]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][bsummary]

Ελληνικό F-16 πέταξε πάνω από το ''Oruc Reis'' - To ερευνητικό ''έριξε καλώδια''!


Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το STAR, το ελληνικό F-16 απογειώθηκε λίγο πριν τις 9:00 από τη βάση της αεροπορίας στον Άραξο.
Το ελληνικό μαχητικό ήταν εφοδιασμένο με ειδικό ατρακτίδιο φωτογράφισης. Μερικά λεπτά αργότερα το F-16 έφτασε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και φωτογράφισε από αέρος και από απόσταση το Oruc Reis.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, με τον τρόπο αυτό το Πεντάγωνο και η κυβέρνηση είχε πλήρη εικόνα για το τουρκικό σκάφος και το γεγονός ότι είχε απλωμένα καλώδια.   Συναγερμός για το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα  

 

Η παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα σήμανε συναγερμό στο Πεντάγωνο.


Το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία του Oruc Reis. 

Έφυγε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα;  

   
“Πρωινές ώρες της 1ης Φεβρουαρίου 2020, το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «ORUC REIS» εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα με πορεία σταθερά ανατολική. Η κίνησή του παρακολουθείται από Φρεγάτα του ΠΝ”, αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ.
Το Oruc Reis που για πολλές ώρες είχε κλείσει τον πομπό εντοπισμού του, τον άνοιξε και όπως φαίνεται από τον χάρτη του marinetraffic, μέχρι της 22:00 το βράδυ παρέμενε στην περιοχή.  
Όλα αυτά δείχνουν πως η Κυβέρνηση βρίσκεται σε ''βέρτιγκο''. Δυστυχώς έχει χάσει επικοινωνιακά το παιχνίδι, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν άθλιες όπως θέλει να μας παρουσιάσει. Θέλουμε να δούμε νέα ''Ίμια'';
Ο χάρτης

GALLERY

Δεν υπάρχουν σχόλια: